Navigation Menu+

Изложба търси “Невидяни отговори”


Изложбата “Невидяни отговори” може да се види в столичната галерия “Индустриална” до 11 април.

“Невидяни отговори” – това е името на новата авторска изложба живопис и скуптура на художничката Цветанка Тодорова, която може да се види в столичната галерия “Индустриална”.Тодорова, която от години живее и твори в Германия, е автор на няколко самостоятелни експозиции в Ню Йорк, Берлин, Хамбург и Майорка. В настоящата й изложба са включени 25 творби, създадени през последните две години. Произведенията са обединени от темата за отговорите на вечните въпроси, които са пред нас, но не ги забелязваме.

“Има много неща, които не виждаме. Гледаме с други очи, повърхностно”, казва художничката. И допълва: “В картините ме занимават проблеми като социалните отношения между хората, разединението, което цари между нас, но най-вече, темата за отношението ни към Земята.”

Тези послания могат да бъдат разчетени както в широко отворените очи, гледащи от платната, така и в многобройните писма, статии, стихотворения, вмъкнати в творбите под формата на колажи. Изложбата “Невидяни отговори” може да се разгледа до 11 април в салона на ул. “Индустриална” 11 в София